Jumaat, 7 Oktober 2011

Bajet 2012 ringankan beban rakyat??

Dikesmpatan ni sebelom bermulanya budget 2012 ni..haaa aku nak cite korang nak bace bace..xnak pon lau boring bacela..

ni budget 20102 petang ni Dato' Najib akan cuba memuaskan nafsu rakyat Malaysia ni yang memberontak nak kan atau dengan kata lain mendengar langkah yang dibuat oleh PM nanati untuk meringankan beban atau kos sara hidup rakyatz yang semakin meningkat saban hari..

Nanti kita sama sama tengokla transformasi budget untuk semua rakyat nanti..

Isu barang naik..rumah..medical care..semua kan dibahskan kot..

PM cakap Budget 2012 ni..sebagai janji kerajaan..untuk memastikan keadilan and memastikan Malaysia sebagai negara yang kukuh dari segi ekonomi..

Bnyak survey yang dijalankan mengatakan yang rakyat mahu kenaikan kos sara hidop ni berakhir..

Yelakan korang boley tengok realiti sekarang kan makanan kat kampong pon mahal nak mampos..
tu bukan kat area area bandar seperti Putrajaya lagi..nasi ayam pon dah 9 hinggit sepinggan..botak la lau keje kilang..


Ni satu lagi aku dengar diorang yang kerja sambil study tu lagi lagi la mengeloh..tak mengeloh hapenya nak kene bayara yuran pengajian lagi sumela...hadoii...kos hidup yang tinggi ni menyusahkan mereka la kan.konon2

Satu suara dari arah belakang kedengaran yang mengatakan education lah penting..sebab dengan education nilah akan provide kerja dan bussiness..dengan automatiknya education ni akan membantu mengurangkan kos of living ni..dan mengurangkan pengangguran.....p/s..berapa ramai budak universiti tanam anggur sekarang..

semua nak faedah dari Budget 2012 ni..sape yang tak nak faedahkan...hope the goverment make the right decission..sebabnya sume dok mintak duit kata nak bangunkan itula inila..aku tengok klinik desa kampung aku dah macam tak berpenghuni jer...ceit poraaa...duit duit duit duitnya entah kemana..oiiiii

salam

2 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam

  2. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    BalasPadam